Gevaarlijke situaties 

Tijdens werkzaamheden aan installaties wordt vaak op meerdere boven elkaar gelegen niveaus gewerkt. Hierbij bestaat het risico dat materiaal of gereedschap tijdens het werk of het transport naar beneden valt. Dit heeft een flinke impact op de mensen die op het niveau daaronder werken. Tot nu toe bestonden er geen geschikte middelen om klein materiaal en gereedschap veilig naar een hoger gelegen steiger of bordes te transporteren. Michiel Westerhof is HSEQ-adviseur bij Hertel Drachten. “Onze mensen hebben vaak hun handen vol met materiaal als ze de trappen oplopen, en soms worden emmers aan een touw gebruikt. Zo’n emmer kan natuurlijk omkiepen, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden.” 

Michiel Westerhof, HSEQ-adviseur Hertel: "Om redenen van veiligheid raad ik het gebruik van deze zakken sterk aan.” 

Risico minimaliseren 

Om deze reden is binnen Hertel de hijszak bedacht die nu door CASOS in productie is gebracht. Met deze stevige zak kunnen materialen en gereedschap met een gewicht tot twintig kilo veilig naar boven en beneden worden getransporteerd. De hijszakken kunnen niet worden bevestigd aan een kraan. Ze zijn puur bedoeld om materialen aan een touw handmatig omhoog te hijsen. “Met deze hijszakken willen we het risico op vallende voorwerpen minimaliseren. Ze zijn handig in de steigerbouw, maar ook bij isolatieprojecten. Om redenen van veiligheid raad ik het gebruik van deze zakken sterk aan.” 

Succesvol 

De eerste oplage van de hijszak werd onlangs door CASOS verspreid onder haar leden. Inmiddels wordt gewerkt aan de tweede oplage.

Onze toegevoegde waarde

Effectieve oplossing

Met deze stevige zak kunnen materialen en gereedschap met een gewicht tot twintig kilo veilig naar boven en beneden worden getransporteerd.

Risico minimaliseren

Met deze hijszakken willen we het risico op vallende voorwerpen minimaliseren.

 

 

Multidisciplinair inzetbaar

Ze zijn handig in de steigerbouw, maar ook bij isolatieprojecten.