De fakkel op de site van Vynova in Tessenderlo is 102 m hoog en bijgevolg moeilijk bereikbaar. Het werken met touwtechnieken is een bijkomende oplossing voor werkzaamheden in een complexe omgeving en is vaak kosten-efficiënter dan andere oplossingen. “In het verleden werd er wel eens gewerkt met een kraan maar dit bood minder vrijheid  aangezien je via de touwen veel nauwkeuriger kan werken”  verklaart site manager Jan Van Den Broek.

Zij zijn een goed getraind en multidisciplinair team waar ieder zijn specialisaties heeft

oor het herstellen van de roestplekken en het herschilderen werd er voor de eerste maal beroep gedaan op de rope access specialisten van Hertel. “Zij zijn een goed getraind en multidisciplinair team waar ieder zijn specialisaties heeft. Op deze manier kunnen zij een brede waaier aan opdrachten uitvoeren zoals isolatie- en schilderwerken,  inspecties en allerhande reparaties” legt Jan uit. Twee dagen na de bevestiging van de werken stonden 3 specialisten klaar met hun touwen, harnassen, veiligheidsgordels en vooral hun jarenlang ervaring. Deze expertise is vastgelegd in de IRATA certificering van de touwtechniekers. 

Gedurende twee weken werd er binnen een flexibel schema gewerkt om de toren te behandelen tegen roest en een nieuwe laag verf te geven. Aangezien er ook onderhoud werd uitgevoerd op de begane grond moesten de werken op hoogte volgens een afwisselend en strak uurrooster worden uitgevoerd.